• Post last modified:27 października 2022
  • Post category:Kultura
  • Post author:

Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” w PŁ przyjmuje zapisy na bilety do MULTIKINA

Na polską komedię

LISTY DO M 5

„Listy do M.” powracają z 5. częścią wigilijnej opowieści. W kolejnej odsłonie zobaczymy świąteczne perypetie ulubionych bohaterów. Z czym zmierzą się tym razem? Melowi jak zwykle nic nie wychodzi. Zbieg okoliczności sprawia, że staje się bohaterem mimo woli, a jego nie zawsze kryształowy charakter znowu zostaje wystawiony na próbę. Wojciech, który nie czuje wszechobecnej radosnej atmosfery, spotyka na swojej drodze kogoś, kto zmienia jego świąteczne plany. Z kolei Karina i Szczepan uwikłają się w walkę o spadek, który może poróżnić nawet najbliższych. To oczywiście nie wszystko! W tej części pojawią się też nowi bohaterowie i ich zaskakujące historie. „Listy do M. 5” skupią się na uniwersalnych wartościach, takich jak miłość, bliskość czy życzliwość, które obecnie są najistotniejsze.

Na dzień:  7.11.2022 (pon.) ok. g. 17-18.00

Bilety w cenie 12 zł

Zapisy na bilety do 3 listopada 2022 roku w Biurze Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w godzinach 1000 – 1400

Na film przygodowy, Sci-Fi, USA

CZARNA PANTERA: WAKANDA W MOIM SERCU

W najnowszej produkcji Marvel Studios – „Czarna Pantera: Wakanda w moim sercu”, Królowa Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) i Dora Milaje (w tym Florence Kasumba), po śmierci króla T’Challi bronią swojej ojczyzny przed zakusami światowych mocarstw. Czekają ich nowe wyzwania, więc bohaterowie z pomocą War Dog Nakii (Lupita Nyong’o) i Everetta Rossa (Martin Freeman) jednoczą siły i przecierają nowe szlaki dla królestwa Wakandy. Tenoch Huerta debiutuje w roli Namora, króla tejemniczej podwodnej nacji. W filmie występują też Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena i Alex Livanalli.

Na dzień: 12.11.2022 (sobota) g.16.10

Bilety w cenie 14 zł

Zapisy na bilety do 9 listopada 2022 roku w Biurze Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w godzinach 1000 – 1400

Na polską komedię

CHRZCINY

Grudzień, 1981 rok. Marianna, gorliwa katoliczka, postanawia wykorzystać rodzinną uroczystość – chrzciny najmłodszego wnuka, do pojednania swoich skłóconych od lat dzieci. Nieoczekiwanie przeszkodzi jej w tym generał Jaruzelski, który ogłasza tego dnia stan wojenny. Chcąc doprowadzić rodzinne pojednanie do końca, Marianna postanawia ukryć przed dziećmi prawdę o sytuacji w kraju. To małe z pozoru kłamstwo, uruchomi lawinę nieoczekiwanych zdarzeń, którą trudno będzie zatrzymać.

Na dzień: 18.11.2022  (piątek) ok. g. 17-18.00

Bilety w cenie 12 zł

Zapisy na bilety do 16 listopada 2022 roku w Biurze Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w godzinach 1000 – 1400

Na film przygodowy, familijny, Francja

BELLA I SEBASTIAN

Wielki powrót familijnej serii o przyjaźni psa i dziecka – Belli i Sebastiana. Dziesięcioletni chłopiec niechętnie spędza wakacje w górach u babci i cioci. Jego głównym obowiązkiem jest pomoc w owczarni, ale takie zadanie mało ekscytuje chłopca wychowanego w dużym mieście. Kiedy jednak poznaje suczkę Bellę, wielkiego, puchatego psa pasterskiego, postanawia uratować ją z rąk podłego właściciela. Sebastian jest gotów zrobić wszystko, aby ochronić swoją psią przyjaciółkę, dzięki czemu przeżyje najbardziej szalone lato w swoim życiu.

Na dzień: 20.11.2022 (niedziela) ok. g. 12.00

Bilety w cenie 14 zł

Członek związku może zakupić do trzech biletów z dofinansowaniem KZ.